Šta sve može da se napravi od drvenih štipaljki

22/09/2019 Projekti 190 Views
Ovde možete naći gomilu uputstava korak po korak kako da napravite interesantne predmete koristeći drvene štipaljke

Drvene štipaljke su nekada bile jedine štipaljke za fiksiranje veša na žici. Iako se još mogu naći u prodaji, one se polako povlače pred svojim novim i modernim rođakom – plastičnom štipaljkom. Ipak, drvena štipaljka je izuzetan materijal za pravljenje različitih predmeta koji mogu biti korisni u kući ali i zanimljive igračke za decu. Pogledajte šta sve može da se napravi od drvenih štipaljki i kako da drvenim štipaljkama udahnete novi život i svrhu


Potreban alat:

Potreban materijal: drvene štipaljke


Čaša od štipaljki

Dekorativne stvari su potrebne svakom domu a interesantna i neobična posuda za olovke je potrebna svakom školarcu. Držača za olovke ima u bezbroj oblika i boja, čak smo na našem sajtu prikazali kako i sami da napravite neke od njih. U našem postu pod nazivom čaša od štipaljki možete pogledati postupak korak po korak kako da napravite držač za olovke od drvenih štipaljki.


Podmetač za šerpe od štipaljki

Podmetači za vruće šerpe su jako korisni rekviziti u kuhinji. Ima ih raznih oblika i veličina. Najpogodniji materijal za izradu ovih podmetača je, naravno drvo. Drvene štipaljke su izuzetan materijal za pravljenje podmetača za šerpe od štipaljki. Pogledajte kako se radi u našem istoimenom postu.


Stega od štipaljke

Stolarske stege su nezamenjiv alat svakog stolara. Isto tako, gotovo svaki Uradi Sam majstor ima po neku stegu u svom alatu. Lepljenje nije trenutno, potrebno je neko vreme da se lepak osuši i učvrsti delove koje lepite. U tim situacijama možete da uposlite stolarske stege da drže predmete koje lepite a vi možete da odmorite. Primetićete da nema mnogo stolarskih stega za male predmete. Pogledajte kako sami možete napraviti stegu od štipaljke za stezanje malih predmeta.


Štipaljka magnet

Svako je bio u prilici da sa letovanja, zimovanja ili nekog drugog putovanja donese nekoliko magneta koji služe za pričvršćivanje poruka na frižider. Što ne biste neki i sami napravili? Pogledajte u našem postu pod nazivom štipaljka magnet kako da napravite magnet za ostavljanje poruka na frižideru i to od drvene štipaljke


Držač za salvete od štipaljki

Salvete su prateći detalj svake bogate tepeze. Držač za salvete na stolu ne samo što je koristan nego može biti i originalni ukras. Naravno, na tržištu ima mnogo različitih oblika ali zamislite da sami napravite držač za salvete od štipaljki. Pogledajte kako se jednostavno pravi ovaj interesantni detalj vašeg porodičnog ručka


Samostrel od štipaljke

Danas deca svoje slobodno vreme najčešće troše tako što igraju igrice na tabletu. Evo jednog jednostavnog projekta koji možete zajedno da pravite sa svojom decom. Pravljenje samostrela o štipaljke će ih za kratko vreme odvojiti od tableta i poslati u kreativan svet stvaranja. Velika je verovatnoća da će se dete neko vreme zabaviti ispaljujući čačkalice iz samostrela koji je samo napravilo.


Vešalica za kuhinjske krpe od štipaljki

Kuhinjske krpe su važno pomagalo u svakoj kuhinji. Jako često se koriste i ako nemaju svoje mesto u kuhinji obično se gubi vreme tražeći ih po kuhinji. Kako Vam mogu pomoći drvene štipaljke oko ovog problema? Uz pomoć drvenih štipaljki možete napraviti vešalicu za kuhinjske krpe od štipaljki. Na ovaj način će Vam kuhinjske krpe uvek biti dostupne i na jednom mestu.


Učimo vremense prilike

Kada je dete malo mnoge stvari koje mi podrazumevamo, ono mora da nauči. Isto je i sa vremenskim prilikama. Pomozite mu da lako, kroz igru, nauči šta je kišovito vreme, sunčano, oblačno…. Napravite jednu jednostavnu tablu sa pokazivačem od drvene štipaljke uz pomoć koje će učenje biti dečija igra.

Related articles