Neobični držač olovaka

08/08/2018 Projekti , Za decu 2557 Views
Ukoliko želite da imate originalni držač olovaka, ovo je pravo uputstvo za Vas.

Ovaj neobični držač olovaka je veoma jednostavno napraviti. Zapravo ovo je jedna od varijacija foto-priče držač olovaka od tastature.


lepak, testera, konzerva i dva drvena štapa

Za ovaj projekat potrebno je par osnovnih stvari: konzerva, testera, lepak i drvena grana. Preporuka je koristiti drvo koje ima izražene godove kao što je orah ili sl.


sečenje drvenog štapa na kolutiće

Granu izabrati tako da ima prečnik oko 2 cm. Iseći je na parčiće širine 7-8mm, kao na slici.


šmirglanje drvenih kolutića

Potom, uz pomoć šmirgl papira ili turpije obraditi površinu na mestu preseka. Glatka površina daje lepši izgled na kraju


drveni kolutići

Koliko je potrabno ovih kolutića napraviti? Pa… mnogo 🙂 Za prekrivanje konzerve prečnika 8 cm i visine 8 cm bilo je potrebno je 69 komada.


nanošenje lepka na drveni kolutić

Dalje je proces jednostavan. Na svaki kolutić nanesete malo lepka. Najbolje je koristiti sintetički lepak za metal, drvo, kožu….


lepljenje drvenih kolutića na konzervu

Zatim jedan po jedan lepite na konzervu. Kojim redosledom… stvar ukusa. Možete ustanoviti određenu šemu a možete i lepiti haotično.


lepljenje drvenih kolutića na konzervu

Uz same ivice konzerve verovatno nećete moći da zalepite cele kolutiće. U tom slučaju postavite drveni kolutić na mesto na kome treba da bude i olovkom obeležite višak.


neobičan držač olovaka

Višak, testerom isecite a ostatak zalepite na predviđeno mesto.


neobičan držač olovaka

I to je to. U ovaj neobični držač postavite olovke i divite se svojoj kreativnosti. Držač možete ostaviti u ovom stanju ali možete i da ga ofarbate ili lakirate, kako god želite.

Related articles