Narukvica od plastične flaše

29/09/2018 Projekti , Za decu 3211 Views
Od plastične flaše mogu se napraviti veoma zanimljive narukvice za decu. Zabavite se sa decom reciklirajući plastične flaše.

Plastične flaše su jedan od većih zagađivača prirode jer se plastika od kojih su napravljene teško raspada u prirodi. Pravljenje narukvice od plastične flaše ne samo da je zabavno nego i pomaže prirodi, jedna flaša manje.


Potreban alat: skalpel, pegla

Potreban materijal: krep traka, plastična flaša, akrilne boje, lak za nokte


plastična flaša

Osnovni materijal koji nam treba za ovaj projekat je plastična flaša. Najpogodnije su flaše koje imaju ravno telo. Ovaj ravan deo ćemo iskoristiti za pravljenje narukvice od plastične flaše.


lepljenje krep trake na flašu

Od flaše je potrebno iseći krug koji je iste širine na svim delovima. Možete olovkom obeležiti linije ali mnogo lakše je zalepiti krep traku odgovarajuće širine, kao na slici, i da traka bude vođica pri sečenju.


sečenje flaše skalpelom

Sledeći korak je iseći komad flaše u obliku prsetna koji će postati narukvica. Skalpelom isečete flašu po ivicama zalepljene krep trake.


skidanje krep trake sa plastičnog prstena

Sa islečenog prstena skinite krep traku. Ona je obavila svoju funkciju i više nam nije potrebna.


zagrevanje plastičnog prstena na pegli

A sada ide ono najzanimljivije. Uzmite peglu i podesite je da greje srednjom snagom. Ako koristite peglu koja ima mogućnost proizvodnje pare obavezno isključite tu opciju jer para može da Vas opeče. Dakle, kada se pegla ugrejala prislonite prsten od plastike i blago ga pomerajte preko grejne ploče


narukvica od plastične flaše

Ubrzo će plastika na ivicama da omekša i počeće da se savija na unutra. Isto to radite i sa druge strane prstena.


narukvica od plastične flaše

Plastiku zagrevajte sve dok ne dobijete željeni oblik narukvice. I time ste faktički napravili ovu neobičnu narukvicu od reciklirane plastike.


bojenje narukvice od plastične flaše lakom za nokte

Ono što Vam predstoji je da nekako ukrasite tu narukvicu. Ovaj kreativni deo možete i da prepustite deci. Jedan od načina je da se sa unutrašnje strane narukvice, pomoću laka za nokte, nacrtaju neki detalji. U našem slučaju smo pokušali da nacrtamo male cvetove.


bojenje narukvice od plastične flaše akrilnim bojama

Kada se lak osušio, isto sa unutrašnje strane, celu narukvicu obojimo akrilnim bojama.


narukvica od plastične flaše

Kada se akrilne boje osuše narukvica je gotova. Na ovaj način vrlo lako o brzo možete napraviti veliki broj narukvica. Deca će uživati bojeći ih a kasnije i noseći ih.

Related articles