Kako zakucati ekser a ne udariti prst 1

07/04/2019 Improvizacije , Saveti 3000 Views
Udarate prst više puta nego ekser? Ovo će se ponekada desiti ako ne zakucavate često eksere, što je uglavnom slučaj sa Uradi Sam majstorima. Ima rešenja...

Udarate prst više puta nego ekser? Ovo će se ponekada desiti ako ne zakucavate često eksere, što je uglavnom slučaj sa Uradi Sam majstorima.


Potreban alat: čekić

Potreban materijal: parče papira, ekser


parče drvene letvice, ekser i čekić

Kao i sve, vežbanjem se može postići savršenstvo. Ukoliko često koristite eksere za spajanje materijala kao što su drvo, nećete imati problema sa udaranjem čekića po prstu. Ali, malo Uradi Sam majstora danas se može pohvaliti velikim iskustvom u zakucavanju eksera jer već duže vreme se za spajanje, uglavnom koriste šrafovi.


zakucavanje eksera pomoću čekića

Problem se svodi na to da je glava eksera mnogo manja nego Vaš prst, pa je i verovatnoća da ćete pogoditi prst a ne glavu eksera, prilično protiv Vašeg prsta. Ovaj problem je, naročito izražen kod zakucavanja malih eksera.


Probijanje papira ekserom

Ali, na svu sreću, postoji jednostavno rešenje i za ovaj problem. Uzmite parče papira ili  mekšeg kartona i probite ga ekserom koji želite da zakucate. Ako Vam se papir uvija presavite ga na pola.


kako zakucati ekser a ne udariti prst

Sada, umesto da držite ekser, držite papir na čijem kraju je fiksiran ekser. Namestite ekser na mesto gde treba da se ukuca i slobodno raspalite čekićem po glavi, misli se na glavu eksera, bez bojazni od iznenadnog bola u prstu.


kako zakucati ekser a ne udariti prst

Kada ste zakucali ekser do pola njegove dužine, povucite papir tako da se pocepa i oslobodi ekser. Nakon toga, čekićem, zakucajte ekser do kraja. I to je to. Postoji još jedna sigurna ideja zakucavanja eksera koju smo objasnili u foto priči pod nazivom kako zakucati ekser a ne udariti prst 2

Related articles