Istant plastelin

04/12/2019 Procedure , Za decu 2737 Views

Kako napraviti plastelin? O ovoj temi smo već pisali u postu napravite sami plastelin, pokazali da je moguće napraviti izuzetno dobar plastelin i u kućnoj radinosti. Međutim, plastelin o kome smo pisali je zahtevan za pravljenje – uključuje ui kuvanje i traži dosta vremena za pripremu. Iz tih razloga mnogi već pri čitanju načina za pripremu odustanu.


Potreban alat:

Potreban materijal: kukuruzni skrob, pena za brijanje


pena za brijanje i kukuruzni skrob

Zbog toga vam u ovoj foto priči predstavljamo plastelin koji se izuzetno brzo i lako priprema od sastojaka koje uglavnom uvek imate na raspolaganju.


pena za brijanje i kukuruzni skrob

Potrebni sastojci su kukuruzni skrob koji se često koristi prilikom izrade kolača i pena za brijanje. Za početak u posudu u kojoj planirate da pripremate plastelin sipajte određenu količinu kukuruznog skroba.


mešanje pene za brijanje i kukuruznog skroba

Na kukuruzni skrob dodajte penu za brijanje.


mešanje pene za brijanje i kukuruznog skroba

Sada ova dva sastojka dobro izmešajte rukom…


instant plastelin

… i plastelin je gotov. U koliko želite da imate plastelin u raznim bojama možete dodati prehrambenu boju i na taj način dobiti celu paletu raznobojnih komada plastelina koji su spremi za korišćenje za nekoliko minuta.


instant plastelin

I ovaj plastelin isto kao i pravi može se oblikovati rukama ili modlama predviđenim za ovu namenu. Ovako napravljen plastelin ne stvrdnjava se stajanjem na vazduhu u toku 24 časa i može se iznova preoblikovati.

Related articles