Držač aksesoara u ormaru

24/11/2019 Improvizacije 3037 Views

Plakari su svima uglavnom pretrpani. Bez obzira na to koliko se trudili da ih organizujemo na najbolji način i da ih održavamo u redu, sitne stvari, kao što su kape, rukavice, kišobrani i slično retko kad imaju mesto na kome mogu duže vreme da ostanu uredno složeni.


Potreban alat: šrafciger

Potreban materijal: plastični vertikalni orgnajzer za dokumenta


Plakar

Uglavnom se nalaze na gomili na dnu plakara ili na nekoj od polica. Naravno i za ovo postoji jednostavno rešenje koje usput nije ni skupo niti teško izvodljivo.


plastični organajzer za dokumente

U skoro svakoj knjižari može se nabaviti ovakav vertikalni plastični orgnajzer za dokumenta. On će nam biti potreban jer je dovoljno veliki da se u njega može smestiti više pari rukavica, kišobrana, kapa…a s obzirom na to da ima proreze sa strane njegov sadržaj je uvek pregledan. S druge strane nije preveliki tako da se u njemu ništa neće zagubiti.


šrafovi

Kako bi smo orgnajzer pričvrstili za vrata plakara potrebni su nam odgovarajući šrafovi. Izaberite šrafove čija je dužina manja od debljine vrata plakara na koji montirate orgnajzer. Glava šrafa sa donje strane treba da bude ravna kako bi lepo nalegala na plastiku…


šraf sa podloškom

…a još bolje je ako nabavite i odgovarajuće podloške koje će pritisak preneti na veću površinu plastičnog orgnajzera. Na taj način ćete obezbediti da plastika ne puca oko šrafova koji je drže pričvršćenu za vrata plakara.


pričvrščivanje organajzera šrafom

Koristeći šrafciger  pričvrstite orgnajzer šrafovima za vrata plakara na visini na kojoj vam odgovara. Pored toga vodite računa da orgnajzer prilikom zatvaranja vrata ne zapinje o odeću koja se već nalazi u plakaru ili o police.


držač aksesoara u ormaru

Kada ste pričvrstili orgnajzer sa dovoljnim brojem šrafova (najmanje 5), držač je gotov i možete ga početi koristiti. U njemu možete držati kišobrane ili…


držač aksesoara u ormaru

…kape i rukavice, fen i nastavke za njega, razne sprejeve i druge sitnice.


držač aksesoara u ormaru

Ugradnjom držača aksesoara plakar dobija uredan izgled, sve stvari su vam uvek na dohvat ruke, a ujedno oslobađate prostor u plakaru za stvari za koje do tada nije bilo mesta.

Related articles