Dekorativna saksija

29/04/2018 Projekti 5153 Views
Saksije su uglavnom dosadan predmet u kome rastu biljke. Uz malo kreativnosti ovom predmetu možete da udahnete novi život i da stvorite dekorativnu saksiju

Ukrašavanje predmeta uz pomoć kanapa, ne samo što je lepo, već može biti i zabavno. U svakom slučaju imaćete originalni predmet koji je dekorativan ali može i da ima praktičnu funkciju.


Potreban alat:

Potreban materijal: kanap, lepak


Plastična čaša, lepak i klupko kanapa

Za ovaj projekat Vam ne treba mnogo materijala. Dovoljno je da nabavite jedan kanap (debljina, boja… po Vašem izboru), zatim lepak (neki koji lepi gumu, plastiku..može i čuveni oho lepak) i saksija ili bilo koja druga posuda koju želite da ukrasite.


nanošenje lepka na plastičnu čašu

Sledeće šta treba da uradite je da nanesete lepak na posudu koju ukrašavate. U našem slučaju je to obična plastična čaša od jogurta koja će kasnije da posluži kao mala saksija.


namotavanje kanapa na plastičnu čašu

Prilikom namotavanja kanapa pazite da ne ostaje razmak između

Nakon toga polako namotajte kanap preko saksije tako da se on dobro zalepi. Bitno je da prilikom namotavanja lepo namestite kanap i da ga dobro sabijete kao ne bi bilo praznog prostora između navoja. Malo ga na kraju pritisnite kako bi što bolje legao na podlogu.


dekorativna saksija

Nemojte da zaboravite rupu na dnu saksije

Na kraju ostavite Vašu novu saksiju nekoliko sati da se lepak osuši i fiksira kanap, probušite rupu na dnu saksije i dobili ste ne samo koristan predmet nego i neobičnu dekoraciju za stan ili kuću.


Namotavanje kanapa u krug

Naravno, kreativnos i mašta su jedino ograničenje. Možete da eksperimentišete sa stvarima. U ovom slučaju kutijica od senfa postaje kutijica za sitnice. Na poklopac nalepite kanap kako je prikazano na slici.


dekorativna saksija

A samu kutijicu na isti način kao i plastičnu čašu. Inače, ovakve kutijice mogu da budu i interesantan poklon.


Dekorativna saksija sa zemljom

Pokušali smo, ovom idejom da Vas inspirišemo i pokrenemo Vašu kreativnost. Korišćenjem različitih boja kanapa možete predmetima dati totalno novi izgled. Takođe, korišćenjem tanjeg kanapa moguće je postići potpuno drugačiji oblik. Što se tiče predmeta, gotovo svi mogu da se dekorišu ovom tehnikom.

Related articles