Čišćenje filtera kuhinjskog aspiratora

12/01/2019 Procedure , Saveti 11921 Views
Prljavština koja se nataloži u filteru kuhinjskog aspiratora je veoma uporna u tome da tu i ostane. Pogledajte efikasan način za čišćenje kuhinjskog aspiratora.

Pred svaki veći praznik u većini domova predstoji veliko spremanje kako bi tokom praznika sve bilo na svom mestu uredno i čisto, a porodica mogla da se opusti i uživa zajedno. Jedna od stvari koju je teško očistiti i koja generalno zadaje dosta problema pri pokušaju da se dovede u čisto stanje je i filter kuhinjskog aspiratora.


Potreban alat:

Potreban materijal: voda, soda bikarbona


kuhinjski aspirator

S obzirom na to da je uvek na udaru isparenja na njemu se jako brzo nataloži prljavština, a toplota kojoj je stalno izložen dovodi do toga da se prljavština skori i da ju je teško očistiti. U ovoj foto priči pokazujemo vam kako da i ovaj deo predprazničnog čišćenja obavite bez muke uz dobre rezultate


filter kuhinjskog aspiratora

Za čišćenje filtera kuhinjskog aspiratora potrebno vam je oko 2 litra ključale vode i oko pola čaše sode bikarbone, kao i posuda u kojoj ćete čistiti filter. U našem slučaju to je tepsija prikladne veličine.


filter kuhinjskog aspiratora

Filter koji prikazujemo u ovom primeru redovno je održavan pranjem u mašini za sudove ali se i pored toga na njega nahvatala prljavština koju nije moguće skinuti.f


vrela voda u šerpi

U posudu sipajte ključalu vodu u količini dovoljnoj da u nju može da se potopi filter kuhinjskog aspiratora.


sipajnje sode bikarbone u vrelu vodu

Sada dodajte pola čaše sode bikarbone…


čišćenje filtera kuhinjskog aspiratora

…i u vodu potopite filter kuhinjskog aspiratora. Odmah ćete primetiti kako vrela voda i soda bikarbona deluju na prljavštinu koja polako počinje da se otapa i izlazi na površinu vode.


očišćen filter kuhinjskog aspiratora

Nakon nekoliko minuta u pomenutom rastvoru filter izvadite i operite deterdžentom. Na ovaj način ćete bez velike muke i mukotrpnog ribanja očistiti stalni filter kuhinjskog apiratora kako unutra tako i spolja. Naravno, ni ovo nije čudotvorna metoda pa ćete u koliko dugo niste čistili filter morati da je ponovite više puta kako bi došli do želljenih rezultata.

Related articles