Lajsna na kadi umesto silikona

04/08/2019 Procedure 61 Views
Pored silikona, spoj kade i pločica možete da izolujete i pomoću posebnih plastičnih lajsni. Pogledajte kako se postavljaju ove lajsne

Buđ oko kade u kupatilu čest je problem koji se najčešće rešava zamenom silikona. Ovo jeste efikasno rešenje(o to me smo već pisali u foto priči pod nazivom dihtovanje kade silikonom)  ali uklanjanje starog silikona najčešće nije baš lak posao i zahteva dosta vremena. S druge strane u zavisnosti od uslova u kupatilu (svetlo, tamno, puno ili malo vlage, vrata od kupatila najčešće otvorena ili zatvorena, postojanje ili nepostojanje prozora, grejanja…) mogu doprineti tome da je zamenu potrebno vršiti svake godine. Ukoliko i vi imate isti problem razmislite o postavljanju plastične lajsne umesto silikona. Na ovaj način smanjuje se izloženost silikona mogućnosti da se stvori buđ, a lajsna je laka za održavanje. Postoji više vrsta plastičnih lajsni koje se mogu koristiti za ovu namenu, ugaone (kao što je prikazano u ovoj foto priči), trouglaste, zaobljene…izaberite onu koja vama najviše odgovara. Cene ovih lajsni su veoma povoljne koju god da odaberete.


Potreban alat: skalpel

Potreban materijal: plastične lajsne, sredstvo za skidanje silikona


Kada

Na slici je prikazan problem – buđ na slilikonu koji je postavljen kako bi sprečio da se voda sliva iza kade.


silikon na spoju kade i pločica

Pre postavljanja plastične lajsne potrebno je ukloniti stari silikon. Za ovo svako ima svoj „recept“ kako je to najlakše uraditi. U nekoj od prošlih priča koristili smo hemijska sredstva, a sada smo to uradili mehaničkim: skalpelom priljubljenim uz podlogu.


skidanje starog silikona sa kade

Kada ste stari silikon potpuno uklonili možete pre postavljanja lajsne ovaj deo tretirati sredstvom protiv buđi.


spoj kade i pločica

Nakon izvršenih priprema, isecite lasnu na potrebnu dimenziju.


sečenje lajsne pomoću skalpela

Preporučujemo da radi lepšeg izgleda spojeva, lajsne u uglovima sečete pod uglom od 45 stepeni i spajate na taj način.


plastična lajsna na spoju pločica i kade

Na pripremljene lajsne nanesite silikon…


skidanje mrlja od silikona

… i lajsne zalepite na predviđena mesta. U slučaju da se pojavi višak silikona odmah ga odstranite. Sačekajte da se sve osuši 24h i kada je spremna za upotrebu.


kada sa plastičnom lajsnom umesto silikona

I to je to. Postavljanje plastične lajsne je lak i brz posao.

Related articles