Opis problema:

Kako popraviti oštećeni univer

Potreban alat:

skalpel

Potrebno vreme:

10 minuta

Potreban materijal: vosak za popravku univera
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

 
univer

Nameštaj od pločastih materjala se već odavno odomaćio u našim domovima. Jednostavna i brza izrada i relativno niska cena glavni su faktori opredeljenja za izradu nameštaja od univera. Praktično jedina mana univera je ta da kada se površinski sloj ošteti vlaga prodire u unutrašnjost materjala usled čega se drvo širi i oštećenje se dalje povećava bez mogućnosti saniranja osim zamene cele table.

U novije vreme na tržištu se pojavio vosak za reparaciju univera koji nam omogućava da lako popunimo sitne ogrebotine i oštećenja i da onemogućimo prodor vlage u unutrašnjost materjala čime ćemo znatno produžiti vek trajanja nameštaja.

univer ostecenje

Na fotografiji je prikazano oštećenje na stolu od univera. Oštećenje je takvo da je potpuno otpao zaštitni sloj i vidi se ispuna od iverice. Oštećenje je prečnika oko 3mm.

univer popravka

Vosak za reparaciju uzmite na način kako držite olovku i nanesite ga na oštećenje bržim pokretima gore dole ili levo desno. Postupak izgleda kao da bojite oštećeno mesto.

univer vosak

Nakon nekoliko prelaza oštećeno mesto je popunjeno voskom, ali se vosak nahvatao i oko oštećenog mesta.

  univer

Oštrim nožem, ili skalpelom, vodeći računa da ne oštetite univer oko mesta reparacije, pažljivo uklonite višak voska.

 

  popravka univera

Nakon sprovedenog postupka reparacije oštećeno mesto je ili potpuno ili skoro neprimetno. Dobra karakteristika voska je i ta što ne propušta vlagu pa neće doći do proširenja oštećenja.

Voskom za reparaciju oštećenih površina univera mogu se popravljati i izuzetno mala oštećenja, značajno manja od ovog prikazanog na slici. Vosak se proizvodi u više boja.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download