Opis problema:

Crevo za tuš - popravka

Potreban alat:

Špicangle, makaze

Potrebno vreme:

15 minuta

Potreban materijal:  
Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

crevo za tuš

Crevo za tuš se smatra potrošnim materjalom i kada se počne da propušta vodu vreme je za zamenu. Međutim sa pojavom nekvalitetnijh creva za tuš na našem tržištu nekada je potrebno promeniti ga i nekoliko puta godišnje što u današnje vreme mnogima nije zanemarljiv trošak. Zbog toga vam u ovoj foto priči pokazujemo kako da popravite crevo za tuš i uštedite nešto novca.

crevo za tuš
Na slici je prikazano crevo koje propušta. Pored mlaza sa tuša vidi se i kako voda ističe na sastavu drške i creva. Kako se rupa na crevu tuša povećava tako sve više vode ističe ispod drške, a sve manje kroz tuš, dok na kraju upotreba tuša postaje nemoguća.
tuš

Crevo tuša ima metalni ukrasni i zaštitni omotač, ali voda protiče kroz gumeno crevo koje se nalazi unutar ovog omotača. Kada crevo propusti to znači da se probušilo unutrašnje gumeno crevo dok je sa metalnim omotačem najčešće sve uredu. Da bi došli do gumenog creva i otklonili kvar uradite sledeće: odšrafite dršku tuša...

crevo

...povucite maticu na dole i sklonite gumicu za dihtovanje.

cvicangle

Cvicanglama ili motorcanglama izvucite mesingani deo koji je umetnut u plastični završetak creva. Ovo se na prvi pogled čini izuzetno teško jer mesingani deo viri tek oko milimetar iz plastike i nije ga lako uhvatiti klještima, ali kada klješta lepo namestite iznenadićete se kako uopšte nije teško izvaditi ovaj mesingani deo.

  makaze

Kada izvučete mesingani deo zajedno sa njim će izaći i crevo. Na njemu ćete videti i rupu kroz koju je prolazila voda. Odsecite oštećeni deo creva...

 

  tuš crevo ...i iz njega izvadite mesingani nastavak.  
  crevo Mesingani nastavak vratite u crevo. Ako vraćanje predstavlja problem, namažite ga sapunom kako bi lakše ušao u crevo. Dok ne postavite mesingani nastavak, ne puštajte gumeno crevo jer se može desiti da se ono uvuče u metalno.  
  crevo Postavljen mesingani nastavak.  
  crevo za tuš Sada gumeno crevo vratite u metalno...  
  crevo tuš ...pritiskajući mesingani nastavak dok potpuno ne nalegne na plastiku.  
  tuš Zašrafite crevo za dršku tuša...  
  tuš ...i isprobajte. Crevo tuša je popravljeno.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
             
   

Struja Voda Kanalizacija Farbanje Krečenje Zidanje Razno Stolarija Podovi Zidovi Fasada Kuhinja
Kupatilo Vrt Bašta Voćnjak Porodična ekonomija Forum Pitanja Oglasi Linkovi Alat i pribor Download